Op de smartphone internetten kan met mobiel internet. Dit is een betaalde internetverbinding, die mensen afsluiten via de mobiele provider. Dankzij mobiel internet kunt u overal online zijn. Dus ook op straat, in het theater of in de trein.

Met mobiel internet kunt u internetten op de smartphone. Daarom kunt u er ook mee mailen of apps downloaden en gebruiken. Allerlei internettoepassingen zijn zo binnen handbereik. Buienradar bijvoorbeeld, maar ook spelletjes, de laatste uitzending van het journaal, YouTube, het laatste nieuws en woordenboeken. Voor mobiel internet moet u verbinding maken met het zogenaamde 4G- of 5G-netwerk. Hiervoor hebt u een internetabonnement nodig bij een provider.

Bij mobiel internet hebt u meestal te maken met een datalimiet: een maximale hoeveelheid data die u mag verbruiken. Hoe hoog de limiet is, hangt af van het abonnement dat u hebt bij de provider. Zo zijn er abonnementen met 2 GB data, maar ook van 5, 10 of nog meer. Veel mensen hebben tegenwoordig een Flinke Databundel. Als iemand de limiet overschrijft, dan beperken sommige providers de snelheid. Andere providers brengen extra kosten in rekening. Controleer dit daarom als u een mobiel internetabonnement neemt.

Hebt u thuis wifi? Dan hebt u geluk. Alle smartphones kunnen ook via wifi verbinding maken met internet en dat kost geen extra geld. Veel openbare gelegenheden hebben ook wifi. U kunt die verbinding gebruiken, maar let dan wel op de veiligheidsrisico. Het is altijd veiliger om de mobiele internetverbinding te gebruiken.