Hoera, je hebt een verrassingspakket van Zalando gewonnen! Alles wat je moet doen is je gegevens controleren en dan kan je het pakket in ontvangst nemen. Doe dit niet! Dit is een misleidende winactie en als je erin trapt, eindig je met een duur en onnodig abonnement.

Je Zalando-account is zogenaamd onlangs geselecteerd om een verrassingspakket te ontvangen. Het is voor je gereserveerd, maar om zeker te zijn dat jij de winnaar bent, moet jij 'het pakket voor jouw account bevestigen'. Dat kan via de link in de mail. Doe dit niet!

Enquête
De link stuurt je naar een website waar je een aantal vragen moet invullen. Nadat je dit hebt gedaan, kom je op een prijzenpagina terecht. Hier kan je kiezen uit onder andere een Macbook en een iPhone.

Proefabonnement
Heb je een prijs gekozen? Let dan goed op! Je 'prijs' komt namelijk met twee addertjes onder het gras. Als eerste staat in de kleine lettertjes dat je meedoet aan een loterij. Dat betekent dus dat je slechts kans maakt op de prijs en hem niet zeker weten wint. Ook staat er in de kleine lettertjes te lezen dat je 'gewonnen prijs' wordt geleverd met een proefabonnement op een entertainmentwebsite. Na dit proefabonnement betaal je tientallen euro's per maand.

Vaker gewaarschuwd
Opgelicht?! heeft vaker gewaarschuwd voor dit soort abonnementsdiensten. Zo zijn er al valse mails verstuurd uit naam van Bol.com, MediaMarkt en Albert Heijn. Ons advies luidt: weggooien. Als een winactie te mooi lijkt om waar te zijn, is hij dat vaak ook.

Wil jij op de hoogte gehouden worden van de meest recente valse winacties? Download dan onze app!